Hoppa till innehållet

Nu är stegen 2020 igång. Stegen är ett alternativ till seriespel där syftet är att ta sig så högt upp på stegen genom att utmana lag med en högre ranking.

Det finns en stege för såväl dam- som herrlag. Stegen är ett superverktyg för att kunna tävla och matchas mot spelare med likvärdig nivå, eller med högre om man söker den utmaningen.

Kostnad:


Det kostar 250 SEK/lag att delta i Stegen och för att få en inloggning till backhandsmash.se där utmaningar och resultat visas.

Matcherna bokas och betalas som vanligt via Matchi.se

Anmäl dig och din medspelare nu!

EFTERANMÄLAN TILL STEGEN GÖRS HÄR!

Regler:
Utmanande lag gör först en utmaning på backhandsmash.se och kommer därefter överens om speltid tillsammans med motståndarlaget och bokar bana. Kostnaden för banan delas lika mellan lagen. Om alternativen inte funkar för båda parter så dra tillbaka utmaningen. Banan ska bokas i minst 1,5 h.

Det är viktigt att hitta en bra balans mellan att utmana och att bli utmanad.

Utmanande lag står för bollar. Officiell boll är RS-Bollen.

Utmanande lag kan utmana max 4 lag ovanför sig i Stegen.

Nya lag som tillkommer i Stegen efter starten placeras sist men har 2 ”fria” utmaningar. (Finns inte funktion idag i backhandsmash, kommer inom kort)

Om utmanarna vinner matchen övertar man det utmanade lagets plats på Stegen och det utmanade laget backar en plats. Om utmanarna förlorar förändras inget.

Vinnande lag rapporterar in resultatet via backhandsmash.se.

Boden Padel Stege kommer att spelas med “Golden Point”, dvs i ett game där det står 40-40 avslutas det med en avgörande poäng – där returnerande lag får välja i vilken ruta servaren ska serva.

Matchen spelas över 3 set, tiebreak vid 6 lika i game. Vid ett tredje set spelas detta i ett sk super-tiebreak till 10 poäng.

Alternativt, om det finns tid och båda lagen väljer att spela ett fullt tredje set måste man vara överens innan om vad som gäller när tiden tar slut.

Om tiden tar slut kan matchen kan t ex sluta 6-2, 6-7, 3-2. Skulle det stå 1-1 i set och lika i antal game i sista set så ha koll på tiden så att ni hinner spela ett sista game för att få fram en vinnare i enligt med hur ni har kommit överens tidigare.

Ett tredje set rapporteras in som 1-0 till vinnande laget.

Tävlingsledningen är allsmäktig...


Avslutning:
Stegen är prio 1 men det finns även en poängtabell. Därför är varje set och game av betydelse. Stegen pågår hela sommaren fram till 9/8. 

Vi planerar köra en prisutdelning i samband med att plats 1,2 och 3 avgörs i matcher på plats den 15/8. Mer info om detta kommer.

By Formsmedjan. Powered by Yago